Este corect ca părinții să folosească ceas cu localizare GPS pentru copii?

Este corect ca părinții să folosească ceas cu localizare GPS pentru copii?

 

 

Iată întrebarea pe care suntem siguri că mulți părinți și-o adresează, sau le este adresată. În timp ce fiecare părinte are dreptul de a-și crește și proteja copilul în orice mod dorește, atâta timp cât acesta nu este unul opresiv, cu toții putem recunoaște că lumea în care cresc copii noștri azi este una foarte periculoasă. De aceea, este posibil ca dispozitivele cu localizare GPS să se dovedească salvatoare în multe ocazii. Cu toate acestea, nu putem ignora îngrijorarea unor persoane legat de aceste dispozitive. Deoarece acest subiect este unul important și pentru noi, am decis să analizăm problema în rândurile ce urmează.

 

În ultimii ani, cazurile de copii dispăruți și incidența infracțiunilor care îi implică pe copii, pare să fie din ce în ce mai mare. Din cauza mass-mediei, nu putem afirma cu certitudine dacă aste cazuri sunt neapărat mai dese ca în trecut. În prezent, la televizor și pe internet, accesul la astfel de informații este foarte ușor, și aceste cazuri par mai numeroase tocmai din cauza aceasta. Un lucru este sigur însă. Azi mai mult ca niciodată șansele ca un copil să dispară sau să fie răpit au crescut, deoarece mijloacele de a ajunge la ei sunt mai numeroase și mai diverse. Mulți părinți ajung deci să se întrebe dacă ar putea folosi un ceas inteligent pentru copii pentru a-i monitoriza pe micuți cu scopul de a le asigura siguranța. Pentru a răspunde la această întrebare, să vedem mai întâi ce face un astfel de ceas.

 

Principalele funcții ale unui ceas pentru copii cu GPS

 

Un ceas inteligent pentru copii este gândit a fi un dispozitiv care să ajute părintele să păstreze o conexiune permanentă cu copilul lui, atâta timp cât acesta se găsește într-o situație vulnerabilă. Cum funcționează un astfel de ceas?

 

Având un design atractiv pentru cel mic, ceasul este atașat pe mâna micuțului, conexiunea cu părintele fiind posibilă prin intermediul unei aplicații pe telefon. Astfel părintele poate să întreprindă următoarele acțiuni:

 

 • Sa afle locația exactă a copilului transmisă de ceas prin semnal GPS
 • comunice cu copilul său prin mesaje scrise/vocale sau prin apel voce/video
 • Să folosească funcția spion pentru a auzi ce se întâmplă în jurul ceasului
 • Să primească alerte SOS atunci când copilul se confruntă cu o urgență
 • Să seteze un perimetru de siguranță și să primească notificări atunci când copilul în depășește
 • Să verifice traseul parcurs de copil

 

Acestea sunt doar principalele funcții pe care un părinte le poate folosi pentru a asigura siguranța copilului. Întrebarea care se ridică este însă aceasta: este invazivă sau esențială folosirea ceasurilor cu localizare GPS?

 

Ceasul inteligent pentru copii cu localizare GPS – Este etică folosirea acestuia?

 

Răspunsul la această întrebare ne va duce la următoarea afirmație: depinde de scop și de motivație, precum și de sentimentele persoanei care este monitorizată astfel. În momentul în care persoana monitorizată este un copil vulnerabil, care nu are încă o vârstă la care să fie atras de ideea de independență, folosirea ceasului este etică, atâta timp cât se urmărește asigurarea protecției acestuia.

 

Ceasul precum și alte obiecte cu localizare GPS, nu ar trebui folosite cu scopul de a invada intimitatea unei persoane sau dreptul ei la intimitate, și nici pentru a surprinde subiecții în timp ce fac ceva greșit pentru a putea fi trași la răspundere mai târziu. Folosirea acestor dispozitive este corectă atunci când scopul acestora este acela de a asigura protecția și securitatea copiilor sau altor persoane care se află într-o postură vulnerabilă (ex: persoane cu handicap psihic, persoane în vârstă cu demență, Alzhieimer, etc.)

 

În SUA precum și în alte țări dezvoltate, se pare că forțele de poliție îi încurajează pe părinții să folosească astfel de dispozitive. De fiecare dată când un copil dispare, poliția alocă timp și resurse pentru a găsi persoana dispărută în cel mai scurt timp posibil. Dacă ar fi posibil ca aceștia să urmeze semnalul emis de un ceas cu GPS, găsirea acestor copii dispăruți s-ar face în cel mai scurt timp, sau familia ar putea face acest lucru, evitând astfel implicarea autorităților. Timpul este un factor crucial atunci când se încearcă găsirea unei persoane dispărute, mai ales când condițiile meteorologice sunt nefavorabile (caniculă sau furtună). Folosirea unui dispozitiv GPS în acest caz va reduce considerabil timpul necesar pentru căutări și pentru găsirea unei persoane dispărute. Părinții trebuie să știe însă că folosirea ceasului cu GPS îi va ajuta în primul rând, să evite producerea acestor evenimente neplăcute.

 

Așadar, folosirea dispozitivelor GPS pentru a localiza sau a urmării o persoană este etică, atâta timp cât se face cu scopul de a asigura protecția persoanei, și se face cu acordul persoanei monitorizate. Monitorizarea minorilor cu discernământ fără acordul lor, precum și monitorizarea oricărui adult fără acordul acestuia, este lipsită de etică și încalcă dreptul acestora la intimitate și chiar la o viață normală. Părinții trebuie să rețină acest aspect și să folosească în mod responsabil ceasul cu localizare GPS.

 

Ceasul cu localizare GPS – Chiar este necesar?

 

Multe păreri despre folosirea acestor ceasuri încep cu următoarea afirmație: „noi am fost generația care a crescut cu cheia la gât. Am crescut așa și nu am pățit nimic”. Corect, în trecut a existat generația care a crescut cu cheia la gât, în prezent însă copii nu mai fac parte din această generație. Motivul este unul mai mult decât evident, timpurile în care a crescut „generația cu cheia la gât” nu erau la fel de periculoase ca cele în care cresc în prezent copiii noștri. Lucrul acesta este evident în incidența cazurilor de minori dispăruți.

 

Date statistice din SUA legate de anul 2016 arată că aproximativ 647 400 de mii de copii au fost declarați dispăruți, în timp ce un număr estimativ de 1435 au fost cazuri de răpire. Bineînțeles, nu toate cazurile efective sunt raportate la autorități, deci este potrivit să tragem concluzia că au fost chiar mai multe cazuri de acest gen. Ar trebui să ne îngrijorăm dacă trăim în România? În 2016 au fost emisă o statistică potrivit căreia 4000 de copii dispar de acasă în fiecare an. Dintre ei 1277 au vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, și 132 sunt mai mici de 10 ani. Mulți sau puțini, să ne gândim doar la câte din aceste cazuri ar fi putut fi evitate prin folosirea unui dispozitiv GPS.

 

 

Îți recomandăm să iei toate măsurile de precauție și protecție în ceea ce le privește pe cele mai importante persoane din viața ta, copiii tăi. Înainte de a-i urmării printr-un astfel de ceas, îți recomandăm totuși să porți o discuție cu ei prin care să le explici importanța purtării ceasului, și motivele pentru care vrei să îi monitorizezi. Asta va face o mare diferență în modul în care copilul va percepe ceasul, ca pe o măsură de protecție iubitoare, sau ca pe o metodă de control și spionare invazivă și deranjantă. De cele mai multe ori, copiii vor fi mai mult decât cooperanți, chiar recunoscători.

 

Dacă ești interesat de achiziționarea unui ceas inteligent pentru copii, te invităm să vizitezi oferta noastră din magazin accesând acest link: https://www.atumsmart.ro/ceas-inteligent-pentru-copii. Vei găsi produse originale, cu garanție și posibilitate de retur în 30 de zile!

 

 

Branțuri încălzite – picioare calde la un buton distanță !

 

Cum ar fi să te poți bucura de o temperatură optimă a picioarelor în orice condiții, chiar și pe timp de ger? Ba mai mult, ce zici dacă tot ce trebuie să faci pentru a obține asta este să apeși un buton? Sună foarte bine, dar nu prea îți vine să crezi? Ei bine, e timpul să crezi deoarece acest lucru este posibil cu ajutorul unor branțuri încălzite. Hai să îți povestim despre cum poți să scapi de frigul la picioare cu o simplă apăsare de buton!

 

Branțuri încălzite cu telecomandă – Ce sunt?

 

Branțurile încălzite electric sunt dispozitive care pot asigura o temperatură optimă a piciorului în condiții nefavorabile de temperatură externă. Acestea seamănă cu faimoșii tălpici pe care unii îi mai achiziționează în sezonul rece, cu diferența că aceste branțuri chiar te ajută să ai picioare calde.

 

Branțurile termice funcționează pe bază unei baterii litiu-ion polimer, încorporată în zona călcâiului, care în momentul în care este activată, va degaja căldură în interiorul încălțămintei, încălzind astfel piciorul. Cea mai bună parte este faptul că nu ai nevoie de cabluri sau alte fire. Branțurile încălzite pot fi activate și controlate ușor printr-o telecomandă de dimensiuni reduse.

 

Cum funcționează? Branțurile se pot încălzi la o temperatură ce variază între 35 și 60 de grade Celsius. În magazinul nostru găsești atât variante care se încălzesc între 35 și 60 de grade, dar și variante ce pot atinge 50 de grade Celsius temperatura maximă.

 

De ce sunt branțurile cea mai bună alegere pentru încălzirea picioarelor? Există mai multe motive:

 

 • Preț accesibil – Există și alte dispozitive pentru încălzirea picioarelor. Printre acestea se numără bocancii sau cizmele cu încălzire, ori șosetele termice. Acestea însă au un preț considerabil mai mare decât o pereche de branțuri, și este puțin probabil să merite investiția.
 • Adaptabilitate – Bocancii cu încălzire sunt destul de costisitori și te limitează mult în ceea ce privește preferințele tale sau dimensiunea piciorului tău. Branțurile cu încălzire se pot adapta la multe tipuri de încălțăminte: bocanci, cizme, clăpari sau pantofi.
 • Ajustabilitate – Când alegi o pereche de branțuri încălzite nu trebuie să îți faci griji prea mari cu privire la găsirea mărimii potrivite. Acestea se pot decupa urmărind liniile trasate pe material, astfel încât să se poată potrivi oricărui tip de încălțăminte la orice dimensiune. În magazinul AtumSmart găsești branțuri electrice potrivite fie pentru mărimea 35-40 fie pentru mărimea 41-46, deci o diversitate mai mult decât generoasă.

 

Branțuri încălzite – De ce sunt necesare?

 

Dacă practici sporturi de iarnă sau activități care presupun umblatul în condiții friguroase, este imperios necesar să îți protejezi picioarele. Frigul afectează cel mai rapid extremitățile corpului, capul și degetele de la mâini și de la picioare. Atunci când umbli în zăpadă sau un alt mediu umed, degetele de la picioare sunt expuse unor condiții termice extreme. Pericolul apare atunci când acestea amorțesc, fiind foarte sensibile, și în momentul în care îți dai seama că sunt reci, poate să fie prea târziu.

 

 

Afecțiunile pe termen scurt sunt degerăturile care pot să fie de mai multe grade. Nu te gândi că trebuie să ai degete negre ca să spui că acestea au degerat. Degerăturile de gradul I se manifestă prin uscarea pielii de pe degete, umflarea lor, senzații puternice de mâncărime și o culoare vineție. Toate aceste simptome pot apărea chiar și la scurt timp de expunere la temperaturi scăzute.

 

Pe termen lung, oricât de bărbat breaz sau de femeie puternică și independentă ai fi, frigul la picioare poate cauza probleme de sănătate însemnate. Infecțiile urinare, reumatismul, bolile circulatorii sau bolile renale, sunt doar câteva exemple. Nu te gândi că acum nu te afectează. De cele mai multe ori, aceste afecțiuni se declanșează târziu în viață, atunci când este prea târziu să le repari.

 

Necesitatea utilizării branțurilor cu încălzire este mai mult decât justificată în acest context.

 

Când sunt branțurile încălzite foarte utile?

 

Dacă ai trecut de vârsta de 18 de ani, ești liber să folosești astfel de branțuri cum dorești. Noi îți prezentăm totuși două situații în care acestea sunt foarte utile.

 

 • Branțuri încălzite pentru iubitori de sporturi de iarnă

 

Dacă „iarna este vara ta” și atunci când chiar este vară tu ești pe ceva munți în țări străine unde poți schia în voie, branțurile electrice cu încălzire sunt cel mai bun cadou pe care ți-l poți face. Imaginează-ți că poți să te bucuri de activitatea preferată, fără a-ți face griji pentru senzația înțepătoare de picioare înghețate. Schiezi, te dai cu placa, cu sania sau cu sacul, faci ce vrei tu, bucurându-te de o senzație de confort maxim. Noi îți putem oferi cele mai bune branțuri care să îți țină picioarele calde mereu.

 

 

 • Branțuri încălzite pentru iubitorii de aventură în natură

 

Ești un vânător, un pădurar, un explorator sau pur și simplu un plimbăreț îndrăzneț? Știm cu toții că pădurea și muntele nu sunt tocmai cele mai călduroase ecosisteme. Noi știm că ești un bărbat adevărat care nu are nevoie de menajamente. Degetele tale de la picioare însă nu știu asta. Nu îți face griji. Folosirea branțurilor încălzite nu îți anulează din masculinitate, iar picioarele și starea ta de sănătate îți vor fi recunoscătoare.

 

Cât timp poți să folosești branțurile încălzite?

 

Știm că vrei să te poți bucura de picioare călduroase tot timpul, de aceea este normal să te întrebi, cât timp vor putea furniza branțurile căldură. Ei bine, bateria are o autonomie de aproximativ 3-8 ore. Viteza cu care se descarcă bateria este influențată de treapta de încălzire pe care o utilizezi. În funcție de frecvența cu care le folosești, acestea te pot susține în mai multe ocazii cu o singură încărcare. Totuși te sfătuim să nu pornești la drum lung înainte de a e asigura că bateria este încărcată complet. În magazinul online AtumSmart găsești branțuri încălzite care se încarcă în doar 3-4 ore.

 

Știm ce înseamnă să vrei să scapi cât mai repede de frigul la picioare. De aceea, te asigurăm că dacă vei cumpăra pe de AtumSmart coletul se va livra în maxim 48 de ore. Branțurile pe care le trimitem se înțeleg foarte bine cu picioarele clienților noștri, de aceea nu a fost niciodată cazul să le primim înapoi. Dacă totuși nu te înțelegi bine cu ele, le poți returna gratuit în termen de 30 de zile.

 

Spune nu picioarelor friguroase și lasă branțurile încălzite să te poarte în aventuri călduroase!

Branțurile încălzite electric pe care le poți găsi în magazinul nostru online, sunt perfecte pentru a te ajuta să stai ore în șir cu picioarele în frig, fără ca acestea să îți înghețe. De necrezut, dar adevărat! Hai în magazin și alege perechea ideală pentru tine: https://goo.gl/pPMPfC